Werkwijze praktijk / Algemene technieken.

cropped-cropped-013.jpg

Wat is de werkwijze vanuit praktijk Nu.ance Ben.

Wat is psycho- energetisch therapie
Psycho-energetische therapie is een begeleidingsvorm die zich baseert op de studie van intuïtieve, spirituele en energetische ontwikkelingstechnieken. Psycho-energetische therapie ondersteunt mensen in hun persoonlijke en spirituele proces d.m.v. aura- en chakra reading, energiehealing, ademhalingsoefeningen, kleurhealing, counseling, toegepaste Imaginatie en meditatie.
Toepassing psycho-energetische therapie
Psycho-energetische therapie wordt toegepast als aanvulling in de reguliere gezondheidszorg bij o.a.: psycho-sociale klachten, onverwerkte trauma’s, stress, rouwverwerking, loopbaan- en levensloop-vragen, energieblokkades en het begeleiden van energiegevoeligheid bij kinderen en volwassenen.
Psycho- energetische therapie is een intuïtieve begeleidingsvorm, deze is gebaseerd op de onderstaande beschreven technieken. De psycho- energetisch therapeut kan tijdens een sessie/ behandeling o.a. gebruik maken van:
Chakra Reading
             
:
Bij de chakra reading gaan we op zoek naar de informatie die de chakra’s ons kunnen geven.
Dit kan vanuit een totaal overzicht om te zien welk chakra- gebied de meeste aandacht nodig heeft. We gebruiken de handen hierbij om de energie van de chakra’s te voelen, ‘waar te nemen’ in het etherisch energieveld.
Roos Reading
            
 
Bij de Roos Reading gebruiken we de roos als symbool van de persoonlijkheid van de ander op psychisch en spiritueel niveau.
Aura Reading
          
 
Bij de aura Reading gaan we op zoek naar de informatie die ons het totale auragebied kan geven. Dit kan vanuit een totaal overzicht om te zien welk auragebied de meeste aandacht nodig heeft.
We gebruiken hierbij de hand/ afstand reading, om de energie van het auragebied te voelen, ‘waar te nemen’ in het etherische- astrale- en mentale energie lichaam.
Healing
           
 
Het Healing- programma richt zich met name op specifieke thema’s en de verschillende manieren van healing.
Dit kan o.a. aura, chakra’s, kleuren- healing zijn:
De therapeut probeert daarbij de chakra’s, en/of de verschillende aura lagen/ kleuren in balans te brengen.
-Dit gebeurt o.a. door de ‘belemmerende’ energie van betreffende aura lagen en/of chakra’s met de handen ‘af te nemen ’of te voeden  met  positieve levensenergie.
– De cliënt kan zelf mee helpen, door gebruik te maken van b. v. kleuren Healing en hierbij zijn/haar ‘eigen licht of kleur ‘ aanvullen
– De therapeut gebruikt deze waarnemingen daarnaast ook als uitgangspunt voor de counseling.
De therapeut heeft zich hiervoor verdiept in de betekenis van de verschillende chakra’s en aura- lagen en hun basis kleuren, zodat van ‘deze beelden’ een ‘ begrijpelijke vertaling’ gegeven kan worden.
Toegepaste Imaginatie – T.I. informatie:
Het individu wordt voortdurend beïnvloed door de eigen beelden( bewuste en onbewuste Zelf- beelden) en door de beelden uit de omgeving en cultuur…
Dit kunnen beelden zijn uit o.a. dromen, een( levens)verhaal, sprookjes, mythen, sagen, legenden.
Hoe belangrijk beelden zijn blijkt uit het feit dat we voortdurend beelden gebruiken om situaties en hun belevingen te beschrijven ” ik zit in de put”, ‘het was alsof ik vleugels kreeg’, “die affaire stinkt”, “ik ging door de hel”, ‘de zon schijnt weer ‘, etc. Ook bij een groep, team, of organisatie spelen beelden een essentiële rol met betrekking tot samenwerking, de veerkracht en de vitaliteit…
De verbeelding behoort tot de invloedrijkste, spontane functies van de psyche.
Het geeft toegang tot het domein van de CREATIVITEIT, daar waar de mens het meest vrij is…
‘Je kunt mijn handen en benen afhakken, me blind en doof maken, me opsluiten, maar je kunt me niet mijn verbeelding afnemen ‘ (oud Italiaans gezegde…)
Imaginatie wordt ook wel visualisatie, geleide verbeelding, dagdroom of symbool drama genoemd en toegepast als onderdeel van een behandeling.
Het kan op vele manieren: ogen dicht, ogen open, in stilte, actief, sprekend, bewegend, expressief. Met gesloten ogen heeft het de meeste effectiviteit.
Deze methode wordt toegepast door b. v. : waarnemen van een beeld, – gevoelscontact met een beeld, – dialoog met een beeld, – identificatie met een beeld,- creatieve expressie, – schrijven, – tekenen, – dichten, – zingen, of andere vormen,- betekenis geven aan het beeld.
Counseling
Het proces van counseling heeft een psychologische basis, omdat er een voortdurende wisselwerking is tussen 2 of meer personen die verbonden zijn in verschillende soorten gedrag.
Vooronderstelling is dat mensen een potentieel vermogen in zich hebben om te groeien in bewustzijn en gedrag en dat counseling dit vermogen in de mens wil stimuleren.
Counseling is een pedagogische, psychologische en sociale hulpverlening en advisering. De P.E. therapeut probeert inzicht te verschaffen in de problemen van iemand door het voeren van gesprekken, waarbij de counselor de raadsman of adviseur is. Counseling is gebaseerd op weloverwogen en geplande toepassing van technieken die afgeleid zijn van gegrondveste psychologische principes en maakt gebruik van een variëteit aan theoretische modellen en benadrukt de cliënt te waarderen als persoon en vinden een luisterende houding van mededogen en communicatie belangrijk > empatische houding.
Met als doel: het bevorderen voor zelf- hulp en zelf- verantwoordelijkheid. Het algemene doel van counseling is mensen te helpen een effectiever leven te leiden, mensen bewust te maken van hun groeimogelijkheden en de eigen kwaliteiten te stimuleren.
Ademhaling en Meditatie
Mijn uitgangspunten daarbij zijn:
– Werken vanuit het hart,
– Zo dicht bij als mogelijk,
– Vanuit intuïtie en in eenvoud en bescheidenheid.
OVERIGE TECHNIEKEN:
REIKI / CHAKRA HEALING / 
 https://www.youtube.com/watch?v=HZpFm85UYIo

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s