P.N.B.’mijn levensverhaal’.

 

 

 

 

 

                   P.N.B. ‘mijn levensverhaal ‘.

Tijdens mijn’ werkzame leven’ , ben  ik,  binnen de reguliere gezondheidszorg, werkzaam geweest als middenkader / staf- en managementfunctionaris.

Aansluitend heb ik nog een aantal jaren gewerkt  als institutioneel  grootkeuken/ projectadviseur.

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heb ik daarnaast altijd vrijwilligerswerk gedaan, voor een diversiteit van doelgroepen.  

Vanuit bovenstaande achtergrond ben ik – traditioneel geschoold – in het begeleiden, mentoren, trainen, coachen en  ondersteunen van medewerkers / leerlingen/stagiaires/ vrijwilligers.

Hierop terugkijkend, vaak vanuit een rationeel-  en analytisch- en resultaat gericht denken en handelen.             

Vanuit bovenstaande ervaringen- en zeker door mijn persoonlijke levenslessen – is bij mij de behoefte ontstaan om me door middel van introspectie en Zelf- reflectie, verder te  verdiepen en op zoek te gaan naar de essentie van (het)  mijn leven. Door de ‘ontdekking van de andere kanten van mijn persoonlijkheid ‘ en de daarbinnen ontstane nieuwe ‘ruimte en levensvisie ’ heeft dit geresulteerd in een hernieuwde opvatting hoe ik met de ander en me Zelf  ‘om wil gaan’. Deze ‘ andere kijk op mijn leven ‘ betekent dat ik voor ‘een andere richting’ heb gekozen en vanaf dat moment alleen maar wil en kan  ‘ werken ‘ mede vanuit de gevoelskant (het hart) en de intuïtie.

Onderstaand citaat geeft dit op een duidelijke wijze weer:

“Wie in staat is zich bezig te houden met zijn medemensen en hun zwakheden, hun tekortkomingen en de moeilijkheden die ze hem bezorgen, weet te verdragen, trekt de sympathie en de steun aan van de hemelse entiteiten. 

Dus volg nooit die mensen na, die weigeren zich met anderen in te laten onder het voorwendsel, dat ze hun te min zijn.                   

Die onwetenden beseffen niet, dat zij zo de wet van de uitwisseling overtreden, en dat de goddelijke wereld vervolgens weigert uitwisselingen met hen te onderhouden. Iedereen dient zelf te ontdekken hoe hij echte contacten met de anderen kan aanknopen. Moge de geleerde zijn kennis geven, de wijze zijn licht, en mogen zij die dat ontvangen blij zijn dat zij verlicht worden! Moge de sterke blij zijn de zwakke te ondersteunen en de rijke de arme te helpen, en mogen zwakken en armen dankbaar zijn dat ze geholpen worden! Allen die op welk gebied dan ook, weigeren hun rijkdom te laten circuleren, zijn slechts stilstaand water, moerassen: ze zullen nooit de zin van het leven ontdekken, omdat ze  de krachtige wet van de uitwisseling niet kennen. Juist die oprechte, broederlijke uitwisselingen brengen het ware geluk.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov  

 

Ervaring:                                                                                                                                                                                                                                                                                     In een ‘dieptepunt van mijn leven ‘, ben ik rond 1996 in contact gekomen met mijn spirituele leraren en heb daarbij de ‘ andere kanten ‘ van mezelf mogen ontdekken, een ware zoektocht van: ‘ de buitenkant ‘ naar ‘de binnenkant ‘. www.centrumHarEl.nl.

Vanuit die ervaringen mag ik mezelf wel ervaringsdeskundige noemen.

In die periode van mijn leven,  heb ik voor mezelf het begrip spiritualiteit uitgediept en uitgewerkt.Voor mij persoonlijk betekent dit;    ‘ kritisch ‘ Zelf- onderzoek’, ‘Zelf ‘- verdieping en  ’ Zelf- Bewust – Zijn ‘ ontwikkeling .

Sinds die tijd beoefen ik diverse vormen van meditatie o.a. T.M . www.tm.nl .

Vanaf dat moment had ik ook de behoefte om mijn  spirituele -, intuïtieve- , psycho- energetische, en counselende /coachende technieken verder te ont-wikkelen.

Als vervolgstap heb ik cursussen Reiki Natural Healing 1 , 2, en 3a gevolgd.                                                                                                          

Aansluitend hierop, ben ik in 2005 gestart met een HBO opleiding voor Geestelijk Genezer/ Paranormaal Therapeut, waarvan ik, in juni 2006, het 1e jaar positief heb afgesloten. www.estercollege.nl 

In 2006/2007 heb ik  een jaar een opleiding tot Energie- genezer gevolgd. 

Uiteindelijk heb ik ‘ mijn richting ‘ gevonden bij de S.I.O. ( School voor Intuïtieve Ontwikkeling ).  Een opleiding met een visie ten aanzien van ‘ het nieuwe denken’ en uitgaande van persoonlijk ervaren en eigen verantwoordelijkheid

In september 2007 ben ik daar gestart met de deeltijd beroepsopleiding Psycho-  Energetisch Therapeut, om hiermee mijn kennis en vaardigheden verder uit te bouwen  www.siomariamajoor.nl  

Deze opleiding heb ik in juni 2010 afgerond.                                                     

Vervolgens heb ik bij de S.I.O. in maart 2011, de opleiding tot meditatietrainer’ afgerond.  

Daarnaast heb ik bij de S.I.O de training ‘ Verandering & Groei’ gevolgd en meerdere keren, deze training mogen begeleiden.

In 2011/2012 heb ik een korte cursus/trainingen  N.L.P.gevolgd.  zie: www.nlpfreeyourmind.nl

Ook ben ik ruim 5 jaar werkzaam geweest binnen  de (telefonische) hulpverlening.www.sensoor.nl

Daarnaast ben ik ruim 3 jaar als vrijwilliger-  werkzaam geweest binnen de VPTZ , Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg. www.vptz.nl

In deze periodes heb ik met name geleerd goed naar ‘de ander’ maar zeker ook naar mezelf te ‘luisteren en kijken’ ( Zelf- reflectie, waarnemen en onderscheiden)  Ik haal mijn inspiratie uit muziek, de natuur, een ont- moeting en verder wandel en fiets ik graag.

Ook kan ik -met al mijn zintuigen- genieten van de details van de natuur, het Licht m.n. als ik in mijn favoriete vakantieland Frankrijk ben. Verder kan ik genieten van het schrijven (gedichten en korte verhalen) en het lezen van voor mij inspirerende ‘oude- ‘ en ‘nieuwe meesters’. Mijn kleinkinderen laten me, op hun ‘eigen wijze’  ZIEN ,wat de essentie van ons’ Mens Zijn’ c.q. de Zingeving in al zijn éénvoud inhoudt. Ik kan geheel onverwacht ‘geraakt’ worden door een ontmoeting en/of een bijzonder gesprek.

Samengevat betekent ‘het Leven’ voor mij : “In verwondering ( met jou…)  onderweg mogen Zijn…’

 

Met vriendelijke groet,

 

Ben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s