UItgeverij SIO o.a. Peter Deunov.

'De Meester spreekt' van Peter Deunov
PETER DEUNOV, de Grondlegger

De Universele Witte Broederschap als spirituele beweging werd in 1900 gesticht door de Bulgaar Peter Deunov (1864-1944), zoon van een priester uit de orthodoxe Kerk. Hij studeerde zeven jaar medicijnen en theologie in Amerika.
In 1895 keerde hij terug naar Bulgarije en was werkzaam als onderwijzer. Ook bracht hij in die tijd regelmatig langere perioden door in de bergen. In de jaren 1889 – 1890 leefde hij teruggetrokken bij zijn vader in Novi Pazar en verkeerde in een voortdurende verbinding met de Spirituele Wereld en de Geest als voorbereiding op ‘Het begin van God’s Missie’, zoals hij het zelf noemde.
Zijn eerste openbare lezing gaf hij in 1900 in Novi Pazar.                                                                                                                                                                                      Geleidelijk groeide de Universele Witte Broederschap in Bulgarije. Bij zijn heengaan in 1944 bestond deze broederschap uit ongeveer 40.000 volgelingen en deze beweging groeit nog steeds verder uit. Peter Deunov was naast spiritueel leidsman (en arts) ook musicus. Hij componeerde vele mystieke liederen.

Hij ontwikkelde ook de ‘Paneuritmie’, een sacrale dans, waarin de geestelijke ontwikkeling van de mens tot uitdrukking werd gebracht d.m.v. een serie bewegingen op verschillende melodieën. De liederen en de Paneuritmie maken ook nu nog deel uit van de bijeenkomsten van de beweging.Peter Deunov vertegenwoordigde de derde grote spirituele impuls in Bulgarije, voorafgegaan door Orfeus (wat leidde tot het Pythagorisme en het Platonisme) en de Bogomilen (letterlijke betekenis: ‘God welgevallig’) uit de 10e eeuw. Deze drie impulsen zijn historische manifestaties van de Grote Universele Witte Broederschap die gebaseerd zijn op de principes van Goddelijke Liefde, Goddelijke Wijsheid en Goddelijke Waarheid.

Peter Deunov was heel duidelijk over het feit dat hij uit dezelfde bron sprak als de Christus en dat spirituele meesters een manifestatie waren van het Goddelijke om mensen te helpen om zich (weer) met God te verbinden:

“… Wij prediken de Christus van Liefde, die ieder hart steunt en vervult; wij prediken de Christus van Wijsheid, die ieder verstand verlicht; wij prediken de Christus van Waarheid, die de wereld bevrijdt en verheft.

Christus vertegenwoordigt een collectieve geest. Hij bestond als een entiteit, maar is ook een collectieve geest. Hij is de belichaming van alle zonen van God waarvan het hart en de ziel leven en liefde uitstralen. Christus kondigde de komst van een cultuur aan zonder kruisiging, een cultuur van opstanding.

Ik spreek over de levende Christus, de Christus die het leven draagt, de Christus die de levende wetenschap en het licht draagt, de Christus die de waarheid en de vrijheid draagt, de Christus die alle methoden draagt om een wijs leven te leiden. Hij is de sublieme Christus die aan het hoofd staat van de sublieme Universele Broederschap…”

Peter Deunov:

http://www.omraam.nl/Muziek/aum.mov

Zie onderstaande video.

http://www.youtube.com/watch?v=KSluvR841Vo&feature=related

Peter Deunov

: http://www.omraam.nl/deunov.htm

: http://www.prosveta.nl/home.htm

Omraam M. AÏvanhov:

: http://www.omraam.nl/

Paneuritmie:

: http://www.omraam.nl/paneuritmie.htm

Zie video’s

: http://www.youtube.com/watch?v=nXT1PnDbx70&feature=related

: http://zonneyoga.hyves.nl/widget/47797268/paneuritmie_The_Rising_Sun/nqXo/

 Boeken:

Paneuritmie van Peter Deunov

dans wordt tot in detail beschreven en verheldert met tekeningen. Door de Paneuritmie te leren dansen wordt er een groeiende affiniteit ontwikkeld met de krachten van de levende Natuur en de Goddelijke Creatieve Geest.
Paneuritmie – C.D.
Yoana Strateva – viool en Bozhidar Sim
Paneuritmie
Auteur: Peter Deunov, bewerkt door: Krum Vazarov en Maria Mitovska
63 pagina’s ISBN 90-76045-05-4 Prijs € 12,50

 

Dit boek geeft inzicht in de dans de Paneuritmie. Een dans die gebaseerd is op een diepgaande kennis van de overeenkomst tussen muziek, spraak, idee en beweging. De Paneuritmie is een dansvorm die de geestelijke ontwikkelingsweg van de mens uitbeeldt. De ov – gitaar
Prijs € 12,50
Muziek behorend bij de dansbewegingen van de Paneuritmie

 

'De Meester spreekt' van Peter Deunov

De Meester spreekt

Auteur: Peter Deunov
164 pagina’s
ISBN 90-76045-07-8
Prijs € 24.50

Dit boek ‘De Meester spreekt’ bevat een selectie voordrachten van Peter Deunov die de basis vormt van zijn onderricht. In meer dan 4000 voordrachten gaf Peter Deunov uitleg over de universele principes die hij in verband bracht met spirituele wetten. Zijn boodschap concentreerde zich op de universele principes van Liefde, Wijsheid en Waarheid. Hij richtte zich op het zelf ervaren van deze universele principes en ontwikkelde hiervoor methoden als zang en dans (de Paneuritmie), bedoeld om de mensen te ondersteunen in de ontplooiing en verdieping van hun bewustzijn.

'De mystieke kleuren van het licht in de Bijbel' van Peter Deunov
De mystieke kleuren van het licht in de bijbel.
Auteur: Peter Deunov
64 pagina’s
ISBN 90-76045-04-6
Prijs € 12,50
In 1912 schreef Peter Deunov het boek ‘De mystieke kleuren van het licht in de Bijbel’. In dit boek legt de auteur een verband met de kleuren van het licht en de zeven Geesten van God. Dit boek bevat sleutelteksten verbonden met alle kleuren uit de Bijbel die te gebruiken zijn voor meditatie, voor fysieke en spirituele genezing. Voor iedereen die met kleuren wil werken is dit boek een uniek document dat aan onze spirituele groei een extra dimensie en leidraad geeft.
Uitgeverij SIO is de uitgever van het lesmateriaal voor SIO- cursisten. Daarnaast is het Peter Deunov Fonds Nederland hierin ondergebracht. Dit fonds wil het werk en leven van de Bulgaarse filosoof, musicus, arts en theoloog Peter Deunov (Beinsa Douno), 1864-1944, onder de aandacht brengen. Deze veelzijdige leraar heeft een belangrijke geestelijke erfenis aan de mensheid achtergelaten. Zijn onderricht bestond uit voordrachten, spirituele zang en dans, de Paneuritmie. De Paneuritmie is bedoeld om de mensen bewust te maken van zichzelf via klank en beweging.

'De taal van symbolen' van Maria Majoor

‘De taal van symbolen’

Auteur: Maria Majoor
100 pagina’s
ISBN 978-90-76045-00-9
Prijs € 24,90

Vanaf half april 2013 verschijnt het boek ‘de taal van symbolen’. Dit boek geeft inzicht in de wereld van symbolen en hoe dit toe te passen op jezelf en in het begeleiden van anderen. Het boek helpt je om de beeldtaal van je dromen, je imaginatie-oefeningen en aura readingen beter te begrijpen.

Bestellingen via
: info@siomariamajoor.nl.
:website : www.siomariamajoor.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s